KONTAKT   I   REKLAMA   I   O NAS   I   NEWSLETTER   I   PRENUMERATA
Niedziela, 3 lipca, 2022   I   02:31:23 PM EST   I   Anatola, Jacka, Mirosławy

Puchar Polski: Miedź Legnica vs Arka Gdynia, Górnik Zabrze vs. Zawisza Bydgoszcz, na antenie iTVN w IL i NY

24 marca, 2014

Jan Szczęsny. Fot. TVN / Piotr Mizerski
Jan Szczęsny. Fot. TVN / Piotr Mizerski

Zapraszamy 25-26 marca, na antenę ITVN na rewanżowe mecze ćwierćfinału Pucharu Polski w sezonie 2013/2014! Ponownie zagrają Arka Gdynia z Miedzią Legnica oraz Zawisza Bydgoszcz z Górnikiem Zabrze. Które z drużyn zrobią kolejny krok ku upragnionemu tytułowi? Czy wśród nich jest ta, która zajmie miejsce ubiegłorocznego triumfatora Pucharu Polski, będącej już poza rozgrywkami Legii Warszawa? Przed widzami ITVN dwa pełne emocji spotkania z futbolem. Kibice z Gdyni, Bydgoszczy, Zabrza i Legnicy już szykują się, by dopingować swoje drużyny w meczach rewanżowych.

Już 25 marca na stadionie w Legnicy ponownie zmierzą się drużyny, które w historii Pucharu Polski triumfowały w latach 1979 i 1992: Arka Gdynia i Miedź Legnica. W pierwszym ćwierćfinale w sezonie 2013/2014 Arka Gdynia zremisowała na własnym stadionie z Miedzią Legnica 1:1. Oba zespoły zakończyły spotkanie w dziesięcioosobowym składzie. Czerwone kartki dostali Sławomir Cienciał z Arki i Jakub Chrzanowski, zawodnik Miedzi. Rewanż odbędzie się w Legnicy, a relację z tego wydarzenia zobaczą Państwo o godzinie 12:30 (CDT – Chicago) i 13.30 (EDT – Nowy Jork) w ITVN. Kwadrans przed tym, jak sędzia rozpocznie spotkanie, do kibicowania widzów zagrzeją goście zaproszeni do telewizyjnego studia. Ich komentarze i przewidywania co do wyniku meczu pokażemy o godzinie 12.15 (CDT – Chicago) i 13.15 (EDT – Nowy Jork).

W środę 26 marca o godzinie 23.05 (CDT – Chicago) i 00.05 (EDT – Nowy Jork) wszystkich fanów rodzimej piłki nożnej zapraszamy na rewanżowy mecz Zawiszy Bydgoszcz oraz Górnika Zabrze – sześciokrotnego zdobywcy Pucharu Polski. Po pierwszym meczu 1/4 finału Pucharu Polski w sezonie 2013/2014 powody do radości miał zespół Zawisza Bydgoszcz, który wygrał u siebie z Górnikiem Zabrze 2:1. Zanim jednak stadion w Zabrzu wypełni się kibicami i padnie pierwszy gwizdek, w nastrój sportowej rywalizacji wprowadzą Państwa zebrani w studiu specjaliści w dziedzinie futbolu. Na przedmeczową rozmowę zapraszamy już o godzinie 22.55 (CDT – Chicago) i 25.55 (EDT – Nowy Jork).