KONTAKT   I   REKLAMA   I   O NAS   I   NEWSLETTER   I   PRENUMERATA
Poniedziałek, 2 sierpnia, 2021   I   07:49:25 PM EST   I   Gustawa, Kariny, Stefana
  1. Home
  2. >
  3. OCHRONA PRYWATNOŚCI

Privacy Policy / Ochrona Prywatności / Polish Pages, Inc.

10 grudnia, 2005

Privacy Policy / Ochrona Prywatności / Polish Pages, Inc.

Privacy Policy for POLISH PAGES, INC.

At Dziennik Polonijny | Business Catalog | Classifieds, accessible from https://www.poland.us, one of our main priorities is the privacy of our visitors. This Privacy Policy document contains types of information that is collected and recorded by Dziennik Polonijny | Business Catalog | Classifieds and how we use it.

If you have additional questions or require more information about our Privacy Policy, do not hesitate to contact us.

This Privacy Policy applies only to our online activities and is valid for visitors to our website with regards to the information that they shared and/or collect in Dziennik Polonijny | Business Catalog | Classifieds. This policy is not applicable to any information collected offline or via channels other than this website. 

Consent

By using our website, you hereby consent to our Privacy Policy and agree to its terms.

Information we collect

The personal information that you are asked to provide, and the reasons why you are asked to provide it, will be made clear to you at the point we ask you to provide your personal information.

If you contact us directly, we may receive additional information about you such as your name, email address, phone number, the contents of the message and/or attachments you may send us, and any other information you may choose to provide.

When you register for an Account, we may ask for your contact information, including items such as name, company name, address, email address, and telephone number.

How we use your information

We use the information we collect in various ways, including to:

  • Provide, operate, and maintain our webste
  • Improve, personalize, and expand our webste
  • Understand and analyze how you use our webste
  • Develop new products, services, features, and functionality
  • Communicate with you, either directly or through one of our partners, including for customer service, to provide you with updates and other information relating to the webste, and for marketing and promotional purposes
  • Send you emails
  • Find and prevent fraud

Log Files

Dziennik Polonijny | Business Catalog | Classifieds follows a standard procedure of using log files. These files log visitors when they visit websites. All hosting companies do this and a part of hosting services' analytics. The information collected by log files include internet protocol (IP) addresses, browser type, Internet Service Provider (ISP), date and time stamp, referring/exit pages, and possibly the number of clicks. These are not linked to any information that is personally identifiable. The purpose of the information is for analyzing trends, administering the site, tracking users' movement on the website, and gathering demographic information.

Cookies and Web Beacons

Like any other website, Dziennik Polonijny | Business Catalog | Classifieds uses 'cookies'. These cookies are used to store information including visitors' preferences, and the pages on the website that the visitor accessed or visited. The information is used to optimize the users' experience by customizing our web page content based on visitors' browser type and/or other information.

For more general information on cookies, please read "What Are Cookies" from Cookie Consent.

Google DoubleClick DART Cookie

Google is one of a third-party vendor on our site. It also uses cookies, known as DART cookies, to serve ads to our site visitors based upon their visit to www.website.com and other sites on the internet. However, visitors may choose to decline the use of DART cookies by visiting the Google ad and content network Privacy Policy at the following URL – https://policies.google.com/technologies/ads

Our Advertising Partners

Some of advertisers on our site may use cookies and web beacons. Our advertising partners are listed below. Each of our advertising partners has their own Privacy Policy for their policies on user data. For easier access, we hyperlinked to their Privacy Policies below.

Advertising Partners Privacy Policies

You may consult this list to find the Privacy Policy for each of the advertising partners of Dziennik Polonijny | Business Catalog | Classifieds.

Third-party ad servers or ad networks uses technologies like cookies, JavaScript, or Web Beacons that are used in their respective advertisements and links that appear on Dziennik Polonijny | Business Catalog | Classifieds, which are sent directly to users' browser. They automatically receive your IP address when this occurs. These technologies are used to measure the effectiveness of their advertising campaigns and/or to personalize the advertising content that you see on websites that you visit.

Note that Dziennik Polonijny | Business Catalog | Classifieds has no access to or control over these cookies that are used by third-party advertisers.

Third Party Privacy Policies

Dziennik Polonijny | Business Catalog | Classifieds's Privacy Policy does not apply to other advertisers or websites. Thus, we are advising you to consult the respective Privacy Policies of these third-party ad servers for more detailed information. It may include their practices and instructions about how to opt-out of certain options.

You can choose to disable cookies through your individual browser options. To know more detailed information about cookie management with specific web browsers, it can be found at the browsers' respective websites.

CCPA Privacy Rights (Do Not Sell My Personal Information)

Under the CCPA, among other rights, California consumers have the right to:

  • Request that a business that collects a consumer's personal data disclose the categories and specific pieces of personal data that a business has collected about consumers.
  • Request that a business delete any personal data about the consumer that a business has collected.
  • Request that a business that sells a consumer's personal data, not sell the consumer's personal data.

If you make a request, we have one month to respond to you. If you would like to exercise any of these rights, please contact us.

GDPR Data Protection Rights

We would like to make sure you are fully aware of all of your data protection rights. Every user is entitled to the following:

  • The right to access – You have the right to request copies of your personal data. We may charge you a small fee for this service.
  • The right to rectification – You have the right to request that we correct any information you believe is inaccurate. You also have the right to request that we complete the information you believe is incomplete.
  • The right to erasure – You have the right to request that we erase your personal data, under certain conditions.
  • The right to restrict processing – You have the right to request that we restrict the processing of your personal data, under certain conditions.
  • The right to object to processing – You have the right to object to our processing of your personal data, under certain conditions.
  • The right to data portability – You have the right to request that we transfer the data that we have collected to another organization, or directly to you, under certain conditions.

If you make a request, we have one month to respond to you. If you would like to exercise any of these rights, please contact us.

Children's Information

Another part of our priority is adding protection for children while using the internet. We encourage parents and guardians to observe, participate in, and/or monitor and guide their online activity.

Dziennik Polonijny | Business Catalog | Classifieds does not knowingly collect any Personal Identifiable Information from children under the age of 13. If you think that your child provided this kind of information on our website, we strongly encourage you to contact us immediately and we will do our best efforts to promptly remove such information from our records.

Our Privacy Policy was created with the help of the Privacy Policy Generator


OCHRONA PRYWATNOŚCI

Uwagi ogólne dotyczące prywatności na www.Poland.US

AMERYKAŃSKI PORTAL POLAKÓW - www.Poland.US (PORTAL) zapewnia dostęp do jak najbardziej aktualnej i największej ilości informacji i usług poprzez Internet (on-line). Szanujemy przy tym prawo do prywatności użytkowników. Korzystanie z PORTALU odbywa się zawsze przy możliwie najmniejszej ingerencji w sferę ich prywatności. To użytkownik PORTALU decyduje jak długo chce pozostać anonimowy. Niektóre jednak serwisy PORTALU, aby z nich bezpiecznie i skutecznie korzystać, wymagają logowania (podania pewnych danych użytkownika). PORTAL uprzedza użytkowników, że w przypadku korzystania z niektórych usług oferowanych na PORTALU proszeni oni będą o podanie określonych informacji osobistych, które będą gromadzone i wykorzystywane przez PORTAL zgodnie z zasadami opisanymi poniżej.

Rodzaje gromadzonych informacji

Użytkownicy mogą być proszeni o podanie pewnych, ale tylko niezbędnych informacji osobistych, kiedy będą chcieli korzytać z bogatej oferty usług PORTALU, w tym np. serwisu matrymonialnego, serwisu ogłoszeniowego, uczestnictwa w pogawędkach internetowych, wyrażania swoich opinii drogą on-linie, rezerwacji imprez polonijnych, uczestniczyć będą we wszelkiego rodzaju akcjach promocyjnych czy loteriach organizowanych przez PORTAL, itp. Do podstawowych danych osobistych zaliczyć należy: e-mail użytkownika jego login i hasło. Dodatkowo przy bardziej zaawansowanych serwisach, a w szczególności dotyczy to zakupów drogą on-line, korzystania z płatnych usług internetowych, opłat serwisowych, itp. gromadzone są dane osobiste typu: imię, nazwisko, adres, telefon, itp. Podanie informacji osobistych może także dotyczyć zgłaszania PORTALOWI problemów związanych z jego korzystania. PORTAL zastrzega sobie prawo do przechowywania kopii takiej korespondencji. PORTAL, ze względu na bezpieczeństwo użytkowników, nie gromadzi i nie przechowuje na swoich serwerach żadnych danych finansowych wynikających z wszelkiego rodzaju transkacji on-line. Dodatkowo w celach marketingowych oraz technicznych PORTAL, poprzez system logowania, gromadzi adresy IP użytkowników. PORTAL zbiera również informacje o użytkownikach za pomocą tzw. "cookies". Serwery PORTALU zapisują "cookies" na dysku komputera użytkownika.

Wykorzystywanie zgromadzonych informacji

Ogólnie "zapisanie się" do jednego lub więcej serwisów PORTALU wymaga wypełnienia formularza, w którym należy podać informacje umożliwiające skontaktowanie się z użytkownikiem. Informacje podane w formularzu są przez PORTAL wykorzystywane do niezbędnych kontaktów z użytkownikami, do optymalnego korzystania z danego serwisu oraz w celu lepszego dostosowywania prezentowanych przez PORTAL treści do potrzeb i zainteresowań użytkowników, czyli po to, aby dostarczać informacje i serwisy, których rzeczywiście oni potrzebują. Informacje przechowywane są i przetwarzane przez PORTAL z zachowaniem odpowiednich środków bezpieczeństwa, spełniających wymagania prawa amerykańskiego. W związku z tym, że PORTAL zapewnia użytkownikom wiele bezpłatnych serwisów, musi on pokryć część kosztów związanych z prowadzeniem tej działaności. PORTAL w tym celu udostępnia użytkownikom wiedzę o usługach i produktach podmiotów trzecich (reklamodawców). Odbywa się to również z zachowaniem pełnego bezpieczeństwa danych osobistych. PORTAL nigdy nie przekazuje list e-mailowch czy adresowych użytkowników podmiotom trzecim, bez zgody użytkownika. Zatem poszerzanie wiedzy na temat zachowań użytkowników służy tym samym lepszemu gospodarowaniu powierzchnią reklamową, a w konsekwencji emitowaniu danych reklam w zależności od zainteresowań użytkowników. PORTAL zawiera jednak szereg serwisów (w tym Komentarze, Ogłoszenia Drobne, Chat, Forum, itp.), w których wprowadzane przez użytkownika treści (np. opinie, pytania, itp.) stają się publicznie dostępne. Użytkownik może publikować swoje treści w tych serwisach jedynie po dokonaniu autoryzacji i sam decyduje o tym, jak mają one być podpisywane. Natomiast dane dotyczące IP użytkowników wykorzystywane są m.in. do zbierania ogólnych, statystycznych informacji demograficznych. Mechanizm "cookies" ułatwia i przyspiesza korzystanie z PORTALU danemu użytkownikomi. Mechanizm ten jest bezpieczny i pozwala PORTALOWI bardziej ukierunkować serwis zgodnie z zainteresowaniami użytkownika. Praktycznie każda przeglądarka interentowa ma wbudowany mechanizm do włączenia lub wyłączenia "cookies" oraz ich wymazania z dysku komputera użytkownika.

Przekazywanie informacji

Tak więc, jak wynika z powyższych punktów PORTAL gromadzi informacje osobiste o użytkownikach wyłącznie dla własnego użytku i w celu dostosowania serwisów PORTALU do potrzeb użytkowników. Jakiekolwiek przekazywanie tych informacji podmiotom trzecim ma charakter wyjątku i odbywa się po uzyskaniu uprzedniej zgody użytkownika, albo jeżeli tego wymagają przepisy obowiązującego prawa, a także w przypadkach określonych poniżej. PORTAL zastrzega sobie prawo przekazywania, po uprzednim poinformowaniu użytkownika, informacji osobistych ich dotyczących w sytuacjach, gdy jakiekolwiek usługi czy produkty będą oferowane przez PORTAL we współdziałaniu z innymi podmiotami, w tym sponsorami. PORTAL ma także prawo przekazywać informacje o użytkownikach aktualnym i potencjalnym partnerom, aktualnym i potencjalnym reklamodawcom, ale tylko w postaci zintegrowanej charakteryzującej populację użytkowników PORTALU, a nie indywidualnego użytkownika.

Ochrona danych osobowych podczas transmisji

Logowanie się do serwisów PORTALU oraz wypełnienie formularzy przez użytkowników w PORTALU realizowane są poprzez protokóły SSL, tzw. szyfrowane połączenia, które praktycznie uniemożliwiają ingerencję osób trzecich w dane osobiste wysyłane do i od PORTALU.

Zagwarantowanie prawa wyboru dla użytkownika

Prawo wyboru PORTALU daje swoim użytkownikom możliwość wyboru, czy i w jakim zakresie chcą korzystać z naszych usług i udostępniać o sobie informacje. Większość naszych serwisów jest dostępna bez konieczności podawania informacji o sobie, jedynie niektóre usługi i serwisy wymagają zapisania się. Zapisanie się do PORTALU jest dobrowolną decyzją użytkownika i może on w każdej chwili zrezygnować i usunąć swój profil w całości lub części. Jeżeli jednak takie dane (lub ich część) są niezbędne do świadczenia danego serwisu - wówczas usunięcie lub poprawienie danych może być równoważne z rozwiązaniem umowy o świadczeniu danej usługi przez PORTAL.

Użytkownicy w wieku poniżej lat 16

Użytkowników, którzy nie ukończyli jeszcze szesnastego roku życia, przed rejestracją lub przesłaniem jakichkolwiek swoich danych osobowych prosimy o uzyskanie zgody ich rodziców lub opiekunów.

Postanowienia dodatkowe

Naszym celem jest zapewnienie jak najdalej posuniętej ochrony. Rozwój technologii oraz rozwój oferty PORTALU powodują, że nasza polityka ochrony prywatności może ulegać zmianom, o których będziemy informować na tych stronach. PORTAL jest otwarty na wszelkie opinie, uwagi i pytania swoich użytkowników dotyczące zachowania poufności informacji. PORTAL zapewnia, że będzie dokładać szczególnej staranności, aby zagwarantować należytą ochronę wszystkim przekazanym informacjom osobistym, tak aby uczynić korzystanie z PORTALU jak najbezpieczniejszym dla użytkowników. PORTAL zwraca uwagę użytkownikom, że są oni samodzielnie odpowiedzialni za utrzymywanie w tajemnicy przekazanych im parametrów dających dostęp do osobistych części PORTALU, w szczególności odpowiednich haseł, a jakiekolwiek dobrowolne udostępnianie danych osobowych do publicznego użytku w sieci Internetu odbywa się na ich wyłączne ryzyko i może spowodować wykorzystanie tych danych w sposób niepożądany przez użytkownika. Należy również zwracać uwagę na fakt, że w przypadku korzystania za pośrednictwem PORTALU, z informacji udostępnianych przez inne firmy, podawanie swoich danych osobowych odbywa się na ryzyko użytkownika. Do takich sytuacji nie ma bowiem zastosowania niniejsze porozumienie, a użytkownicy proszeni są wówczas o zapoznanie się polityką prywatności danej firmy. PORTAL nie ponosi żadnej odpowiedzialności w szczególności cywilnej, karnej i administracyjnej, za korzystanie przez użytkownika z PORTALU w sposób sprzeczny z postanowieniami niniejszego dokumentu. PORTAL zastrzega sobie prawo do jednostronnego dokonywania zmian i modyfikacji niniejszego dokumentu. Korzystanie przez użytkownika z PORTALU po wprowadzeniu tych zmian równoznaczne będzie z wyrażeniem dla nich akceptacji. W przypadku jakichkolwiek pytań lub wątpliwości prosimy o kontakt e-mailem: privacy@poland.us