KONTAKT   I   REKLAMA   I   O NAS   I   NEWSLETTER   I   PRENUMERATA
Czwartek, 25 kwietnia, 2024   I   09:12:11 AM EST   I   Jarosława, Marka, Wiki
  1. Home
  2. >
  3. STYL ŻYCIA
  4. >
  5. Polska TV w USA

Wielki rewanż - Gwiazdy TVN kontra Sejm RP – Wielki Mecz na żywo w itvn

30 maja, 2008

Już po raz drugi wyjątkowe drużyny piłkarskie - Gwiazdy TVN i reprezentacja Sejmu RP - zmierzą się na boisku.

Kapitanem Gwiazd będzie Prezes TVN Piotr Walter. W jego drużynie zagrają m.in.: – na bramce aktor Kuba Wesołowski, w ataku redaktorzy Tomasz Sekielski i Andrzej Morozowski, w obronie muskularny Szymon Majewski i reprezentant Faktów Kamil Durczok. W drużynie przeciwnika – Sejmu RP – bronić swojej pozycji będą posłowie i ministrowie z prawej i z lewej strony sceny politycznej. Wśród nich znajdą się m.in: Wojciech Olejniczak (SLD), Grzegorz Schetyna (PO), Zbigniew Chlebowski (PO), Grzegorz Janik (PiS), Marek Sawicki (PSL), Zbigniew Ćwiąkalski (PO). Zeszłoroczny Mecz zakończył się wynikiem 3:0 dla reprezentacji Sejmu RP. Która drużyna wyjdzie zwycięsko z rewanżowej walki tym razem? Czyj gol zdecyduje o zwycięstwie, będzie można zobaczyć na żywo w itvn!

Tak jak w zeszłym roku, gospodarzami Meczu będą Magda Mołek i Andrzej Sołtysik.

„Wielki rewanż: Gwiazdy TVN kontra Sejm RP” jest już szóstym charytatywnym meczem piłkarskim w historii Fundacji TVN „Nie jesteś sam”. Dochód ze sprzedaży biletów i wysłanych przez widzów z Polski sms-ów Fundacja TVN przeznaczy na zakup karetek pogotowia dla szpitali dziecięcych.

W ubiegłym roku dochód z Wielkiego Meczu pozwolił Fundacji TVN na zakup dwóch karetek pogotowia, które podarowane zostały Instytutowi Centrum Zdrowia Dziecka w Warszawie oraz Górnośląskiemu Centrum Zdrowia Dziecka im. Jana Pawła II w Katowicach.

Do oglądania tego wyjątkowego meczu w itvn zapraszamy w niedzielę, pierwszego czerwca o godzinie 6:45 (Chicago), 7:45 (Nowy Jork, Toronto), o 13:45 (Berlin) oraz 21:45 (Melbourne). Emisja powtórkowa zaplanowana jest na poniedziałek, godz. 12:45 (Chicago), 13:45 (Nowy Jork, Toronto), 6:15 (Berlin) oraz 14:15 (Melbourne).

MATERIAŁY TVN

Galeria