KONTAKT   I   REKLAMA   I   O NAS   I   NEWSLETTER   I   PRENUMERATA
Środa, 3 marca, 2021   I   07:13:08 AM EST   I   Kingi, Maryna, Tycjana
  1. Home
  2. >
  3. STYL ŻYCIA
  4. >
  5. Polska TV

Program na Wielkanoc w ITVN w NY i Chicago

10 marca, 2016

DROGA KRZYŻOWA. Fot. AURORA FILMS / Dietrich Brueggemann
DROGA KRZYŻOWA. Fot. AURORA FILMS / Dietrich Brueggemann

Wielkanoc to z pewnością czas przemyśleń, ale również radości i odpoczynku. 25-28 marca dostarczymy Państwu nie tylko wiele powodów do śmiechu, ale także zachęcimy do refleksji i wzruszeń. Humor przy świątecznym stole z pewnością wszystkim poprawi Kabaret Ani Mru-Mru, polska komedia „Gdzie jest generał” oraz zabawne produkcje ze słonecznych Włoch. Do namysłu zachęci z kolei premierowy pokaz polskiego filmu „Z daleka widok jest piękny”, zarejestrowana podróż Marcina Prokopa do Korei „Obsesja doskonałości”, poruszający dramat „Droga krzyżowa” oraz rodzimy dokument „Pieśń pamięci”. Na ekranie zobaczą Państwo weteranów polskiej sceny aktorskiej Mariana Dziędziela, Borysa Szyca, Krystynę Feldman, a także debiutujących aktorów w wyjątkowej produkcji „Małe stłuczki”. Nie zabraknie również propozycji dla najmłodszych. Zapraszamy do ITVN!

W Wielki Piątek zaprezentujemy trzy wyjątkowe polskie produkcje. O 20.30 (CDT – Chicago) i 21.30 (EDT – Nowy Jork) zapraszamy na dokument „Pieśń pamięci” przedstawiający spotkanie podtrzymujących tradycję religijnego śpiewu Ormian z polską grupą teatralną. Efektem tego wspólnego przedsięwzięcia jest fascynująca wyprawa w przeszłość. Kolejną naszą propozycją jest film Wilhelma i Anny Sasnal „Z daleka widok jest piękny”, który niemal pozbawiony dialogów, stanowi uniwersalną opowieść o ciemnej stronie ludzkiej natury. Nagrodzony na wrocławskich Nowych Horyzontach oraz festiwalu filmowym w Erywaniu był jednym z najbardziej interesujących polskich filmów 2012 roku. Z kolei o 22.45 CDT i 23.45 EDT zaprezentujemy produkcję kanału TVN Turbo „Czarnobyl – WSTĘP WZBRONIONY”. W tym niezwykłym dokumencie widzowie poznają Czarnobylską Strefę Wykluczenia prawie 30 lat po katastrofie. W rolę przewodnika po zakazanym terenie wcieli się dziennikarz i eksplorator Jacek Podemski.

W Wielką Sobotę zachęcamy młodszych i starszych widzów do wspólnego przeżywania przygód Pana Kleksa oraz zmagań dzieci na scenie programu „Mali Giganci”. Na wyjątkowy film animowany „Tryumf Pana Kleksa” zapraszamy o godzinie 11.05 CDT, 12.05 EDT, zaś na kolejny odcinek drugiego sezonu produkcji TVN o 20.00 CDT, 21.00 EDT. W międzyczasie wyemitujemy poruszającą historię dziewczynki, która postanowiła poświęcić własne życie, wierząc w cud uzdrowienia brata. Niemiecki dramat „Droga krzyżowa” zaprezentujemy o 15.30 CDT, 16.30 EDT, a wzruszającą biografię polskiego artysty „Mój Nikifor” o 17.20 CDT, 18.20 EDT. Wieczorem z kolei polecamy historię Giovanni Prezioso – początkującego nauczyciela języka włoskiego zmagającego się z trudną młodzieżą w filmie „Czerwony i niebieski”, na który zapraszamy o 22.30 CDT, 23.30 EDT.

W wielkanocny poranek proponujemy  piękną, barwną animację i klasyczną opowieść „Pinokio” (8.50 CDT, 9.50 EDT) oraz kultową polską komedię „Gdzie jest generał” bardzo ciepło przyjętą przez krytykę i publiczność, pełną nieprzeciętnego poczucia humoru oraz świetnej roli aktorskiej (12.20 CDT, 13.20 EDT). Podtrzymując dobrą atmosferę przy stole wielkanocnym o 17.10 CDT, 18.10 EDT zaprezentujemy komedię sensacyjną  „Uwaga na tych dwóch!” pełną zabawnych gagów. Natomiast wieczorem o 21.10 CDT, 22.10 EDT zapraszamy na premierę polskiego filmu „Małe stłuczki” opowiadającego o trójce przyjaciół, którzy obawiają się zaangażowania emocjonalnego i kolejnych rozczarowań, jednocześnie bardzo potrzebując miłości i prawdziwej przyjaźni.

Lany Poniedziałek warto rozpocząć z „Gwiazdą Kopernika” (10.25 CDT, 11.25 EDT) – pasjonującą historią dzieciństwa i młodości najsłynniejszego polskiego uczonego. Poobiedni relaks wzbogacą natomiast fenomenalne skecze jednego z najlepszych polskich kabaretów obsypane nagrodami podczas festiwalu RYJEK. Na program „Kabaret Ani Mru-Mru – jak się nie da, a bardzo się chce… to można!” zapraszamy o 17.10 CDT, 18.10 EDT. „Obsesja doskonałości” to kolejna nasza propozycja świąteczna. Marcin Prokop odkryje przed widzami kraj, który opanował kult perfekcjonizmu – Koreę. Jak wygląda życie ludzi dążących do ideału? Przekonają się Państwo o godzinie 20.00 CDT, 21.00 EDT. Wieczorem zaprezentujemy z kolei romantyczną historię Caludio, który traci głowę dla napotkanej przypadkiem pięknej Luisy. Na przeszkodzie ich związku stanie jednak… anioł. Jaki finał będzie miała ta historia? Na film „Anioły – historia miłości” zapraszamy o 21.05 CDT, 22.05 EDT. Ostatni dzień świąt zakończymy mocnym akcentem o godzinie 23.00 CDT, 00.00 EDT. „Pierwsze aresztowanie” to film o konsekwencjach wejścia w półświatek dealerów narkotykowych młodego ambitnego licealisty, który marzy o karierze lekarza.

W Wielki Piątek zaprezentujemy dokumenty zmuszające do refleksji, w sobotę wyemitujemy poruszające filmy, a w Wielkanocną Niedzielę i Poniedziałek dostarczymy odrobiny wzruszeń i śmiechu. Te święta warto spędzić z ITVN. Zapraszamy!

REKLAMA - DODAJ FIRMĘ