KONTAKT   I   REKLAMA   I   O NAS   I   NEWSLETTER   I   PRENUMERATA
Niedziela, 7 marca, 2021   I   06:59:07 PM EST   I   Flicyty, Kajetana, Pauli
  1. Home
  2. >
  3. STYL ŻYCIA
  4. >
  5. Polska TV

Programy motoryzacyjne w polskiej TV w NY i IL

12 marca, 2016

ABSURDY DROGOWE. Fot. TVN / PIOTR MIZERSKI
ABSURDY DROGOWE. Fot. TVN / PIOTR MIZERSKI

W trosce o fanów motoryzacji, a także broni palnej w wiosennej ramówce ITVN przygotowaliśmy dla Państwa specjalne propozycje. Nowe sezony znanych i lubianych już produkcji TVN Turbo oraz znakomite premiery pozwolą zaspokoić ciekawość wszystkich tych, którzy spragnieni są wiedzy związanej z przemysłem samochodowym oraz zbrojeniowym. W naszej ofercie każdy miłośnik czterech kół czy strzelectwa znajdzie coś dla siebie, zarówno specjaliści, znający się na rzeczy, jak i amatorzy chcący po prostu wiedzieć, co kryje się pod maską ich auta. Zawodowi handlarze, znakomici mechanicy, fachowy serwis, wnikliwe przeglądy i spojrzenie na wszystko to, co spotkać może kierowców na drodze tylko w ITVN! Zapraszamy!

Właścicieli aut, którzy samodzielnie lubią zatroszczyć się o własny pojazd zachęcamy do oglądania nowego sezonu programu „101 napraw” w każdy worek od 22 marca o godz. 15.15 (CDT – Chicago), 16.15 (EDT – Nowy Jork). W kolejnych odcinkach mechanik Grzegorz Duda zademonstruje, jak sprawnie wykonać podstawowe naprawy w samochodzie bez używania specjalistycznych narzędzi oraz jak nauczyć się rozpoznawać usterki. Kierowca wyścigowy i rajdowy pojedyncze remonty omówi w łatwy i przystępny sposób tak, aby sprawnie samemu wyeliminować problem i przede wszystkim nie przepłacać w warsztatach.

W każdą sobotę od 12 marca o godz. 11.10 (CDT – Chicago), 12.10 (EDT – Nowy Jork) to czas na nowy sezon i nową odsłonę formatu „Zakup kontrolowany”! Do Adama Kornackiego dołączy Krzysztof Róg, który będzie sprawdzać samochody pod względem technicznym. Prowadzący tradycyjnie już będą pomagać widzom w poszukiwaniach i wyborze najodpowiedniejszego dla nich samochodu. Postarają się znaleźć najciekawsze pojazdy. Będą także doradzać, jak kupić używany samochód. Do ekipy naszych specjalistów w kolejnych odsłonach będzie zgłaszać się bohater z trzema wybranymi przez siebie propozycjami. Nowy ekspert TVN Turbo wnikliwie przyjrzy się wszelkim nieprawidłowościom i niepokojącym objawom.

Jak natomiast kupować samochody i sprzedawać je z zyskiem? Paweł Miszta i Przemysław Szafrański w nowym cyklu „Wojny samochodowe” pokażą, co w takich sytuacjach robią fachowi sprzedawcy. Handel używanymi autami to nie lada sztuka. Najpierw trzeba znaleźć odpowiedni model, który mało kosztuje, ale posiada niemały potencjał. Konieczna jest nie tylko bardzo gruntowna znajomość tematu, lecz również umiejętności negocjacyjne, a także odrobina szczęścia i sprytu. Wszystko po to, by tanio nabyć, a drogo odstąpić. Bohaterowie będą mieć tydzień na zakup samochodu, jego naprawę oraz sprzedaż. Który z nich zrobi lepszy interes? Zapraszamy do ITVN w soboty od 12 marca o godz. 13.00 (CDT – Chicago), 14.00 (EDT – Nowy Jork).

Wiosną 2016 będziemy kontynuować także emisję kultowych „Absurdów drogowych”. Niedzielne wieczory od 20 marca o godz. 18.10 (CDT – Chicago), 19.10 (EDT – Nowy Jork) proponujemy spędzić w towarzystwie Kamila Jaśkowskiego i Krzysztofa Ruszały, dalej podróżujących po Polsce. Ponownie zmierzą się z budowlanym niedbalstwem, brakiem wyobraźni, kombinatorstwem, a czasami po prostu ze zwyczajną głupotą, której wciąż na polskich drogach mamy w nadmiarze. W programie pokażemy te rozwiązania, które zamiast pomagać kierowcom, przeszkadzają i utrudniają ruch. Po tej batalii z niedorzecznością komunikacyjno-motorową o godz. 18.35 (CDT – Chicago), 19.35 (EDT – Nowy Jork) poszukującym samochodu z duszą zaoferujemy swoje porady. Patryk Mikiciuk, prawdziwy pasjonat i znawca tematu, przedstawi legendarne ikony światowej motoryzacji. W „Legendach motoryzacji” udowodnimy, że posiadanie „klasyka” wcale nie musi być kosztownym hobby tylko dla nielicznych!

Dzięki nowym propozycjom i kontynuacjom znanych już formatów TVN Turbo wiosenna ramówka ITVN pozwoli zgłębić motoryzacyjny oraz militarny świat każdemu, kogo nurtują absurdy zza kierownicy albo interesują stare modele aut w świeżym wydaniu czy zwyczajnie lubią dowiedzieć się czegoś ciekawego. Tej wiosny oprócz samochodów skupimy się na metodach walki z żywiołami, a także na interesujących faktach dotyczących broni i korzystnych transakcjach biznesowych. Tego nie można przegapić!

REKLAMA - DODAJ FIRMĘ