KONTAKT   I   REKLAMA   I   O NAS   I   NEWSLETTER   I   PRENUMERATA
Czwartek, 15 kwietnia, 2021   I   03:07:47 AM EST   I   Adolfiny, Odetty, Wacława
  1. Home
  2. >
  3. STYL ŻYCIA
  4. >
  5. Polska TV w USA

Święta i sylwester w Nowym Jorku i Chicago z najlepszymi komediami Stanisława Barei w ITVN

14 grudnia, 2015

BRUNET WIECZOROWĄ PORĄ. Fot. KINO POLSKA
BRUNET WIECZOROWĄ PORĄ. Fot. KINO POLSKA

Zapraszamy na filmy: „Poszukiwany, poszukiwana”, „Brunet wieczorową porą” i „Co mi zrobisz, jak mnie złapiesz".

Stanisława Barei chyba nikomu nie trzeba przedstawiać. W 2008 roku podczas gali Złotych Kaczek przyznawanych przez magazyn Film został ogłoszony najlepszym reżyserem komediowym stulecia. Jego filmy słyną z ponadczasowego przesłania, a także kultowych już żartów i anegdotek. Są też gwarantem świetnego humoru i dużej dawki śmiechu. Znane wszystkim Polakom komedie zaprezentujemy w Pierwszy i Drugi Dzień Świąt, a także w Sylwestrowy wieczór. Zapraszamy do ITVN!

Wojciech Pokora przeszedł do historii kina, wcielając się w rolę Stanisława Marii Rochowicza, fajtłapowatego historyka sztuki, który zostaje niesłusznie posądzony o kradzież obrazu. Domniemanemu złodziejowi grozi pięć lat więzienia. Zdesperowany postanawia ukrywać się w przebraniu kobiety, dopóki nie namaluje kopii zrabowanego płótna. Pozbawiony środków do życia, musi na jakiś czas podjąć pracę w charakterze pomocy domowej. Funkcjonowanie pod fałszywym nazwiskiem, w przebraniu między dwoma rzeczywistościami, prowadzi oczywiście do wielu zabawnych sytuacji. Na komedię „Poszukiwany, poszukiwana” zapraszamy w piątek 25 grudnia o godzinie 17.30 (CST – Chicago) i 18.30 (EST – Nowy Jork) do ITVN.

„Brunet wieczorową porą” to kolejna nasza propozycja świąteczna. Jedno z najbardziej znanych dzieł Stanisława Barei - niekwestionowanego króla polskiej komedii i wytrawnego tropiciela absurdu PRL-owskiej rzeczywistości zaprezentujemy w sobotę 26 grudnia o godzinie 17.25 (CST – Chicago) i 18.25 (EST – Nowy Jork). Czy główny bohater Michał Roman uniknie przeznaczenia, które przepowiedziała mu cygańska wróżka? Zapraszamy do ITVN!

Z kolei zmagania dyrektora Krzakowskiego próbującego ratować swoje stanowisko widzowie poznają w sylwestrowej propozycji ITVN – komedii „Co mi zrobisz, jak mnie złapiesz” z Krzysztofem Kowalewskim w roli głównej, którą wyemitujemy 31 grudnia o godzinie 21.35 (CST – Chicago) i 22.35 (EST – Nowy Jork). Jakby tego było mało, jego przypadkowa kochanka zachodzi w ciążę. Lecz w tym akurat nieszczęściu jest ziarnko nadziei – okazuje się bowiem, że Danusia jest córką ważnej osobistości, a małżeństwo z nią stworzyłoby Krzakowskiemu szansę podreperowania zagrożonej pozycji.

 

REKLAMA - DODAJ FIRMĘ