Niedziela, 10 grudnia 2017    Danieli, Bohdana, Julii  
Polish American PagesDrobnica.comImprezy PolonijneKupony OszczędnościPoszukiwany, poszukiwanaPWP Internet da Polonii
 
 
AMERYKAŃSKI PORTAL POLAKÓW wydawany przez polonijną książkę POLISH AMERICAN PAGES
 
IMIGRACJA - Immigration News

Kursy języka angielskiego i studia w NY, NJ i na FL na wizie studenckiej F-1


11-27-2017
ostatnia aktualizacja 11-27-2017, 11:53

Skontaktuj się z polskimi przedstawicielami amerykańskich szkół: Amlotus, Campus Education i Zoni Language Centers w NY, NJ i FL, jeśli chcesz w Ameryce legalnie żyć, uczyć się angielskiego lub studiować i zdobyć atrakcyjny zawód



Kursy języka angielskiego i studia w NY, NJ i na FL na wizie studenckiej F-1

Kto może aplikować na wizę studencką F-1?
O wizę F-1 może ubiegać się dosłownie każdy obcokrajowiec. Nie trzeba być aktualnie studentem żadnej uczelni, aby ubiegać się o wizę/status studenta w USA.

Czym jest wiza F-1?
W Stanach Zjednoczonych, wizy F są rodzajem nieimigracyjnych wiz studenckich, które umożliwiają obcokrajowcom kształcić się, prowadzić badania naukowe lub programy nauki języka angielskiego.
• F-1 wizy są dla studentów studiów stacjonarnych.
• F-2 wizy są dla małżonków i dzieci. Te są technicznie zwane „na utrzymaniu”.

Co to jest I-20 form?
Formularz I-20 jest to certyfikat uprawniający do nieimigracyjnej wizy studenckiej F-1. Dokument ten jest wystawiany przez placówkę w której dany student będzie realizował swój program nauczania.

Co to jest program ESL
ESL: „English as a Second Language” Angielski jako drugi język. Programy nauczania prowadzone przez lektorów anglojęzycznych dla obywateli innych narodowości. Innymi słowy jest to nazwa programu dla studentów z poza USA którzy chcą szlifować znajomość języka angielskiego w USA.

Jaki jest przedział wiekowy, aby uzyskać wizę studencką F-1?
Ubiegając się o wizę F-1 trzeba mieć ukończone 15 lat. Nie ma określonej górnej granicy wieku.

Jak długo można przebywać na terenie USA na wizie studenckiej F-1?
Maksymalny czas pobytu na wizie F-1 to 10 lat. Są jednak opcje przedłużenia tego limitu.

Korzyści z pobytu w USA na wizie studenckiej F-1
F-1 Visa lub status pozwala na wjazd do Stanów Zjednoczonych jako student w pełnym wymiarze czasu w akredytowanych placówkach językowych, uczelniach, uniwersytetach, seminariach, akademikach, liceach i innych instytucjach powiązanych z programem ESL.

  • Możesz ubiegać się o amerykańskie prawo jazdy.
  • Możliwość otrzymywania Social Security (SS) numer po 6 miesiącach nauki.
  • Odkrywanie nowych rynków pracy, jak również rozwój intelektualny.
  • Różne programy dostępne dla studentów F-1 do poszukiwania pracy.
  • Zdobywanie międzynarodowych kontaktów.

Skontaktuj się z przedstawicielami szkół: Amlotus, Campus Education i Zoni Language Centers w NY, NJ i FL, jeśli chcesz w Ameryce legalnie żyć, uczyć się angielskiego lub studiować i zdobyć atrakcyjny zawód

 
  
 

Pozostałe artykuły z serii: IMMIGRATION REFORM NEWS
 
 
REKLAMA · ADVERTISING · KATALOG FIRM (POLISH PAGES) · OGŁOSZENIA BEZPŁATNE · KALENDARZ IMPREZ
POLSKA · USA · SWIAT · POLONIA · IMIGRACYJA · ZDROWIE · WHO IS WHO · PRAWO I FINANSE · FOTOREPORTAŻE · TROCHĘ HISTORII · GRY
REGULAMIN · OCHRONA PRYWATNOŚCI · O NAS · KONTAKT · AGENCJA REKLAMOWA USA · STRONY INTERNETOWE DLA BIZNESU